Scroll Top

Kísérleti közvilágítási projekt az Elművel

Kísérleti közvilágítási projektet indított az Elmű

A visegrádi projekt célja, hogy az önkormányzat részére mintát és segítséget nyújtson egy esetleges későbbi közvilágítás-korszerűsítési projekthez.

A bemutató projekt keretében az Elmű részéről öt LED-es világítótest gyártót (forgalmazót) kértek fel, hogy a kiválasztott útszakaszon – előre meghatározott közvilágítási előírások alapján – javasoljanak négy-négy darab LED-es világítótestet a véletlenszerűen rájuk eső szakaszra. Az útszakaszon eredetileg a Tungsram-Schréder által gyártott, 70W-os Zafír lámpatestek voltak felszerelve (nátrium fényforrással).

Az alkalmazott típusokat a gyártók (forgalmazók) a helyszín és az elvárások ismeretében maguk határozták meg. A kísérletben a Közvillszer Kft., a Tungsram-Schréder Zrt., a Hofeka Kft., a Hungaro Lux Light Kft. és a Tracon Electric Kft. LED-es világítótesteit szerelték fel:

  • 1. szakasz: Közvillszer Kft. SITECO 5XC2C41C08HA 52W P1.0a
  • 2. szakasz: Tungsram-Schréder Zrt. VOLTANA 2/16LED/56W/5900lm/NW/5102/GeSmFl
  • 3. szakasz: Hofeka Kft. Tweet S1 2BLSB12 ERS 600mA 47W 4000 K
  • 4. szakasz: Hungaro Lux Light Kft. PearlLight 24-60
  • 5. szakasz: Tracon Electric Kft. LSJB50W

A kísérlet keretében az Elmű összehasonlító világítástechnikai méréseket is végez a régi és új világítótestek között. A LED-es világítótestek előreláthatóan hosszabb ideig felszerelve maradnak a bemutató projekt keretében a megfelelő gyakorlati tapasztalatok megszerzése érdekében – közölte az Elmű, hozzátéve, hogy a lakosság véleményére is kíváncsiak.

A cikket a Portfolio.hu-tól vettük át, az eredeti cikk itt érhető el.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.