Telepítési ajánlás

 • A szekrény mindkét oldalát meg kell tudni közelíteni.
 • Célszerű az épületfalak vagy tereptárgyak mellett közlekedési utakat biztosítani.
 • A telekhatár olyan részének kiválasztása célszerű, amely védett a káresetektől.
 • A szekrény telepítési helye ne legyen “vízgyűjtő”.
 • A szekrény telepítésénél figyelembe véve a szekrény méreteit, annál 10-10 cm-el nagyobb, 60 cm mély alapterületű gödör ásása szükséges Az összeszerelt szekrényt (lábazattal),a gödörbe kell behelyezni és ideiglenesen rögzíteni. (A “lábazatmélység” 50-60 cm!) A szekrényen a “Telepítési magasság” (talajszint) jelölve van! Ha a talajviszonyok megkívánják, beton járólapokra kell a lábazatot rácsavarozni és ezzel együtt kell a szekrényt telepíteni.
 • A szekrény és a lábazat mellső, ajtó alatti takarólemezeit az ajtó levétele után, felülről lefelé haladva csavarosan le kell bontani a kábelek beköthetősége és rögzítése érdekében.
 • A szekrény földelővezető csatlakozatására szolgáló bekötőkapcsára (PEN sín alsó vége) érintésvédelmi célú földelést kell csatlakoztatni. Ennek műszakilag megfelelő megoldásaként legcélszerűbb a villamos energiával ellátott épület földelő rendszeréről a mért fővezetékként szolgáló kábellel azonos nyomvonalon “visszavezetni” a földelővezetőt. Ehhez legalább 100 mm2 keresztmetszetű, korrózió elleni védelem szempontjából megfelelő (horganyzott) köracél ajánlott. Ha ennek a visszavezetésnek a hossza a 3-4 métert meghaladja, akkor célszerű ezen felül a szekrénynél önállóan is megfelelő értékű földelő szondát telepíteni.
 • A csatlakozókábelek fektetésére, szerelésére a vonatkozó szabványok és az áramszolgáltatók általános előírásai érvényesek. A jelöléseket az összetartozó kábeleken egyértelműen biztosítani kell.
 • A kábelszerelési munkák elvégzése után a mellső takaróelemeket fordított sorrendben kell visszahelyezni, az ajtó a stiftek bepattintásával visszaszerelhető.
 • Ezt követően a kitermelt talajt felhasználva döngölten, rétegesen tömörítve kell a végleges, stabil rögzítést elérni, miközben vízmértékkel a beállítást mindkét irányban folyamatosan ellenőrizzük. Ajánlott a talajkipárolgás csökkentés érdekében száraz homok vagy páramegfogó granulátum alkalmazása.
 • A szekrény anyaga elviseli az aszfaltozás okozta hő- és vegyi hatásokat, így a környezet aszfaltburkolása sem okoz problémát. Ilyen esetben azonban a szekrénytől kifelé kismértékű lejtést kell kialakítani, hogy a csapadék a szekrény tövében ne gyűljön össze.
 • A szekrényajtó alatti takarólemezek csavarosan bonthatóak, így az utólagos kábelbekötés is egyszerűen megoldható.

Kiegészítés:

A szekrények telepítése során a tervező és a helyi Áramszolgáltató előírásait maradéktalanul be kell tartani.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.