Telepítési technológia

A földkábeles elosztó szekrény helykiválasztásának szempontjai:

  • A szekrényt olyan helyen célszerű elhelyezni, ahol, a közlekedési káreseteknek a legkevésbé van kitéve, valamint a létesítési- és kezelési szempontból a körülmények a lehető legkedvezőbbek,
  • Miután a szekrény csak egy oldalán van ajtóval ellátva, célszerűen elhelyezhető a korábbi megoldásoknál védettebben az épületfalak vagy egyéb, mechanikai védelmet nyújtó objektumok mellett is.

A szekrény telepítése betonalapozást nem igényel. A szekrényt a kábelfektetéssel egy időben, vagy azt követően célszerű felállítani. A kábelárokhoz illeszkedően egy a szekrény méretéhez igazodó méretű (az 1-es típusnál például kb. 80×35 cm alapterületű), minimum 60 cm mély gödröt kell készíteni, majd a szekrényt a rajta feltüntetett jelölésig behelyezni.

A szekrény és a lábazat mellső, ajtó alatti takarólemezei az ajtó levétele után, felülről lefelé haladva csavarosan bonthatóak a kábelek beköthetősége és rögzítése érdekében.

A kábelszerelési munkák elvégzése után a mellső takaróelemek fordított sorrendben visszahelyezendők, az ajtó a stiftek bepattintásával visszaszerelhető.

Ezt követően a kitermelt talajt felhasználva döngölten, rétegesen tömörítve kell a stabil rögzítést elérni, miközben vízmértékkel a beállítást folyamatosan ellenőrizzük.

A szekrény anyaga elviseli az aszfaltozás okozta hő- és vegyi hatásokat, így a környezet aszfaltburkolása sem okoz problémát. Ilyen esetben azonban a szekrénytől kifelé kismértékű lejtést kell kialakítani, hogy a csapadék a szekrény tövében ne gyűljön össze.

Fontos üzemeltetési követelmény, hogy a biztosítócsoportokon lévő azonosításra szolgáló címkékre a hálózati vázlatnak megfelelő azonosító (sorszám és/vagy megnevezés) feltüntetésre kerüljön. Célszerű, ha ez a jelzés a kábeleken szokásos irányjelzők szövegével azonos.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.